Vytisknout tuto stránku
čtvrtek, 16 červenec 2020 13:27

Omalovánky - 16. července 2020

Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)

Test širokoúhlého objektivu Galaxy S10. Bez jakýchkoliv úprav, pouze zmenšeno.

Galaxy S10 dosahuje i svému stáří navzdory poměrně slušného skóre 113 DXOMARK. I tři objektivy (standardní, teleobjektiv a širokoúhlý) nejsou k zahození. Jenomže po chvilce hraní zjistíte, že není všechno zlato, co se třpytí. Samsung z nějakého nepochopitelného důvodu nedovoluje v Camera App měnit nastavení JPEG komprese a postprocessingu. Z továrního nastavení pak sice lezou fotky zabírající málo místa, ale zato s brutálními JPEG artefakty.

Dobrá, řeknete si a přepnete foťák do PRO režimu umožnujícímu ukládání fotografií v RAW formátu. A v ten okamžik s překvapením zjistíte, že v PRO režimu jste odkázáni pouze na standardní objektiv - širokáč a tele použít nejdou.

Dítko sfoukávající osmero svíček na narozeninovém dortu asi v uspokojivé kvalitě pro babičku vyfotit můžete, nicméně na jakékoliv vážnější využití se mi zatím es desítka jeví jako nevhodná.

 

Posuďte sami. Na posledním cyklovýletu jsem u Mělníka cvaknul na širokáč suchý strom v polích. Výsledkem je fotka jak malovaná, temně modrá obloha krásně kontrastuje s jasně žlutým obilím, jedno oko nezůstane suché. Do doby, než si fotku prohlédnete v detailu ↓ To je patlanina, co?

Přečteno 616 krát Naposledy změněno čtvrtek, 16 červenec 2020 14:32