pátek, 02 srpen 2019 15:07

Zpátky ke kořenům... - 2. srpna 2019

Ohodnotit tuto položku
(1 Hlasovat)

... aneb Osvoboďte své duše, vypadněte ze sociálních sítí a neskutečně se vám uleví.

Na co jsou dobré barevné interaktivní grafy poslouchaných písniček a žánrů na last.fm? Já chci poslouchat to, co se mi momentálně líbí! Už nechci být otrokem statistik, počtu přehraných unikátních skladeb, maximálního množství vyslechnutých písniček jednoho interpreta či skladby. Pryč odtud!

K čemu jsou mi on-line aktualizované statistiky přečtených knih a stránek na Goodreads? Všechny ty jejich „Reading Challenge“ už mi lezou krkem. Chci si číst jenom knihy, které mě zrovna baví a jenom tehdy, když mám na čtení náladu. Pryč!

Je sice moc pěkné díky Untappd vědět, že se mi za rok a něco podařilo ochutnat přes 800 různých druhů piv, ale kam se poděla radost z piva? Já vám to povím - atrofovala do prachsprosté honby za dalším a dalším novým pivem. V barech, na zahrádkách, u moře i na horách fotím a píšu do mobilu místo toho, abych se jenom uvolnil a vychutnal si pivo, na které mám zrovna chuť. Bez milosti smazat a pryč!

Je neuvěřitelně přínosné, když díky Facebooku vím, že Zeman před dvěmi vteřinami urazil dalšího novináře, že Babiš dnes už podruhé zcela změnil názor v souladu s aktualizovaným výsledkem veřejného mínění, že se v domovarnické skupině už po páté za týden někdo podivuje nad vysokou konečnou hustotou piva naměřenou refraktometrem, že letos už snad sedmdesátá šestá malá holčička s copánky přivedla svým sladkým zpěvem porotce America's Got Talent až k slzám. A samozřejmě je velice přínosné číst i všechny komentáře, protože jinak byste vůbec netušili, jak velké množství lidí u nás rozumí naprosto všemu (co na tom, že nejpozději po čtvrté odpovědi se diskuse stočí k uprchlíkům a vzájemným urážkám názorových oponentů). Cena za tuto informační nirvánu je ale vysoká - musíte vzít každých pár minut mobil do ruky a ťuknout na modrobílé efko. Ale je třeba to dělat poctivě a hlavně pořád. Hned po probuzení ještě v posteli, na záchodě, při jídle, při čekání na vodu na kávu, na zastávkách, ve vlaku, v autobuse, v autě stojícím na světlech nebo v koloně, na meetingu, na squashi, na lyžích, na kole, před hospodou, v hospodě, při grilování, na oslavách, před spaním a pokud možno i v noci, když se náhodou probudíte a chce se vám na záchod. Pryč a to fofrem! Před lety bylo pozdě! 

(facebookové konto si zatím naneštěstí smazat nemůžu jelikož administruju i nějaké stránky neboli česky pages, ale hodně mi pomohlo už jenom prosté odstranění ikonky modrobílého efka z plochy mobilu)

 

A najednou mě ovládnul pocit neuvěřitelné (ale skutečně neuvěřitelné) svobody a úlevy. Pozoruju oblohu a na ní ptáky a mraky (a to nejen když jsem na mraky), sleduju cvrkot na ulicích (kde 80% lidí androidů při chůzi kouká do mobilů a navzájem do sebe naráží), baví mě líně tekoucí voda v řece, stoupající proužek kouře nad ohněm a kapky rosy v trávě (jediný, co mě zatím pořád dost sere jsou mraveniště v oné trávě, ale na tom už s přítelem Biolitem pracujeme).

Přečteno 598 krát Naposledy změněno úterý, 27 srpen 2019 15:59
Comments (0)
Ještě zde nejsou žádné komentáře.
Napište komentář
Nepřihlášený uživatel
×
Suggested Locations
Opište text z obrázku

Prohledávání článků

Reklama

Poslední komentáře

Martin posted a comment in Move On No.1
Dá se :) Guiness to ještě úplně není, ale vůbec mě to neuráž...
Štěpán posted a comment in Move On No.1
Tak jak to dopadlo?
Petr posted a comment in Kyvety a "kegerátor"
Ohledně výčepního kohoutu. Není potřeba nic extra vymýšlet, ...
Popřípadě by šlo do madel strčit trubku, druhou trubku nasad...
Martin posted a comment in Dvanáct grádů No.29
Tak to už si fakt nepamatuju...

Náhodný výběr