čtvrtek, 17 září 2015 11:13

17. září 2015

Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)

Tak pivní mapa se nám až překvapivě rozrůstá - včera jsme si dokonce vybudovali předpolí v Irsku.

Já zatím věnuji dlouhé podzimní večery budováním „pivního tržiště“, ale ukazuje se, že to bude mnohem větší sousto, než jsem si původně myslel. Integrace naprosto odlišných Joomla Extensions je strašlivý opruz - každá použitá komponenta je nekompatibilní se všemi ostatními, komponenty vyžadují různé verze těch samých JavaScriptových komponent, CSS každé komponenty „rozbije“ céeseska všech ostatních. Každá komponenta pracuje jinak s přihlášenými uživateli a pokud je to jen trošku možné, přechod mezi komponentami (například z map do fóra) způsobí odlogování uživatelů. A o nějaké vzájemné spolupráci se zapnutým SEF se nikomu ani nezdálo.

Tím chci v podstatě říct, že k samotné implementaci tržiště jsem se zatím ještě vůbec nedostal, jelikož řeším integrační záležitosti. A každý vyřešený problém vyvolá dva další. Je to jako boj s devítihlavou saní...


No a tím se - lehce frustrovaně - dostávám k mé dnešní myšlence. Je sice pěkné rozrůstat se do „šířky“ (tj. do dalších zemí) , ale co takhle zkusit se zaměřit i na růst do „hloubky“? Jakože mít mapu domácích pivovarů je fajn, ale co takhle ji obohatit o další věci s vařením spojené?

Tak třeba jedna z nových vrstev mapy by mohly být minipivovary. Já vím, že map (mini)pivovarů už existují tři prdele, ale tuhle bych pojal jinak. Ve spojitosti s domácím vařením. Což znamená, že u pivovarů (obdobně jako u existujících domácích pivovarů) by byly doplňující informace typu „Prodává chmel/slad/kvasnice/pivo“ (ne velkoobchod, ale v malém měřítku pro domácí vaření).

Dále by tam mohla být vrstva obchodů pro vaření piva (má e-shop? má kamennou prodejnu? prodává i minipivo?) (minipivem myslím pivo z minipivovarů/craft breweries apod.).

A ještě mě například napadá vrstva ochutnávkových pivnic, tj. hospod, kam si může momentálně „vypitý“ domovarník zaskočit na dobré pivo (nechat natočit do PETky/soudku? koupit minipivo?).

 

Implementace těchto dalších vrstev do mapy domácích pivovarů by byla relativně jednoduchá a rychlá, čímž bych si zároveň odpočinul od té nezáživné integrační prudy :)

(hodil jsem to do Nápadů ve fóru)

 

Přečteno 2008 krát Naposledy změněno čtvrtek, 17 září 2015 13:46
Comments (0)
Ještě zde nejsou žádné komentáře.
Napište komentář
Nepřihlášený uživatel
×
Suggested Locations
Opište text z obrázku

Prohledávání článků

Reklama

Poslední komentáře

Martin posted a comment in Move On No.1
Dá se :) Guiness to ještě úplně není, ale vůbec mě to neuráž...
Štěpán posted a comment in Move On No.1
Tak jak to dopadlo?
Petr posted a comment in Kyvety a "kegerátor"
Ohledně výčepního kohoutu. Není potřeba nic extra vymýšlet, ...
Popřípadě by šlo do madel strčit trubku, druhou trubku nasad...
Martin posted a comment in Dvanáct grádů No.29
Tak to už si fakt nepamatuju...

Náhodný výběr