pondělí, 17 únor 2014 07:06

17. února 2014

Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)

Dej blbci funkci...

Tuhle jsem stál ve frontě u pokladen v Albertu v pražském Palladiu.

Tato prodejna se vyznačuje tím, že v ní nakupuje víc cizinců, než domorodců, že v podstatě nikdo z prodavačů neumí anglicky a že nedostatek sociální inteligence je nahrazován arogancí.

U pokladny s alkoholem byl zrovna pan prodavač s mastnými řídnoucími vlasy, jejichž nedostatek vepředu si kompenzoval prodlouženou délkou vzadu. Pohled nic moc a hlavně bych nedoporučoval ani letmé přičichávání. V regále za ním byly (kromě jiného pitiva) i dvě lahve Becherovky - jedna velká a druhá malá. Anglicky mluvící paní přede mnou si nechala namarkovat drobný nákup a na závěr ukázala na malou Becherovku a povídá: "Small Becherovka, please".

Umaštěný smraďoch otráveně upřel pohled do prázdna někam nad hlavu elegantní zákaznice a opovržlivě koutkem úst procedil: "Small neexistuje, jenom middle". A nic, tím to pro něj skončilo a čekal, až paní požádá korektně. 

Naprosto přesně věděl, co se po něm chce, ale s manažerem pokladny se takto jednat nebude! Ani nevím, čím se ho, chudáka, tak strašně dotkla. Asi byla slušná, nemluvila česky a chtěla neexistující zboží, kráva blbá...

 

To je jak se zamýšlenými investicemi Amazonu. My tady žádné vaše podniky nechceme. Nechte si svůj kapitál, pracovní příležitosti a dobrou pověst. My tady raději budeme hnít na podpoře a nadávat na NĚ, na ty úspěšnější, ale na ten náš dvoreček je rozhodně nepustíme, mohli by totiž vydělat na naší práci. Popelníčka sice absolutně nesnáším, ale pod jeho výrok "Odmítnout sklad Amazonu je pitomé" se klidně podepíšu...

 

P.S. Teď jsem četl v nějakých diskusích toto: "Sklady Amazonu že jsou výhodné pro ekonomiku? Tak akorát pro ekonomiku slouhy". No není ta omezenost pěkně shrnutá do jedné úderné věty?

 

Přečteno 2219 krát Naposledy změněno pondělí, 17 únor 2014 11:50
Více z této kategorie: « 14. února 2014 19. února 2014 »
Comments (0)
Ještě zde nejsou žádné komentáře.
Napište komentář
Nepřihlášený uživatel
×
Suggested Locations
Opište text z obrázku

Prohledávání článků

Reklama

Poslední komentáře

Martin posted a comment in Move On No.1
Dá se :) Guiness to ještě úplně není, ale vůbec mě to neuráž...
Štěpán posted a comment in Move On No.1
Tak jak to dopadlo?
Petr posted a comment in Kyvety a "kegerátor"
Ohledně výčepního kohoutu. Není potřeba nic extra vymýšlet, ...
Popřípadě by šlo do madel strčit trubku, druhou trubku nasad...
Martin posted a comment in Dvanáct grádů No.29
Tak to už si fakt nepamatuju...

Náhodný výběr