čtvrtek, 19 červen 2014 00:00

Hříchy noci - 19. června 2014

Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)

Předevčírem jsem na chviličku - skutečně snad jen na minutu - půjčil mou novou dé-šetset-desítku jiné osobě. A to byla chyba.

Následovala rychlá série mačkání všech možných čudlíků, zacvakaly všechny kruhové ovladače a od té doby jsem byl v prdeli. Ano - v prdeli. Ještě jsem se s tím foťákem nestačil sžít, takže mě překvapilo, že najednou nemůžu manuálně zvolit ostřící bod. Ať jsem dělal co jsem dělal, pořád se mi ostřící body volily automaticky.

Dokonce přišel na řadu i manuál (ano, až tak hlubko jsem klesl), ale kýžený výsledek se nedostavil. Po hodině (!) čiré frustrace jsem sednul k internetu a hle - hned první odkaz byl trefa do černého.

Nějaké diskusní fórum, na kterém běsnící pán řešil přesně ten samý problém. Čtyři stránky naprosto zbytečných žvástů a nablblých rad od lidí, kteří Nikon D610 nikdy nedrželi v ruce. Až nakonec stručná jednořádková odpověď - na přední straně těla je páčka přepínání manuálního a automatického ostření. A na té páčce je ještě malilinkatý čudlíček. Když se ten čudlík zmáčkne a otáčí se hlavním (zadním) voličem, mění se mód autofokusu (to jsem vyčetl i z toho manuálu). Ale když se při stisknutém čudlíčku otáčí předním voličem, mění se autofokus area mód...

No, když už jsem na to přišel a podíval se pak znovu do manuálu, bylo mi to taky hned jasné, ale jak jsem byl včera rozzuřený doběla, splynul mi přední a zadní volič do jednoho a to se potom těžko něco nastavuje.

 

P.S. Tohle asi nikoho zajímat nebude, ale napsat jsem to musel, abych se měl kam podívat, až mi příště ten foťák zase někdo pošteluje.

 

Přečteno 1597 krát Naposledy změněno úterý, 24 červen 2014 09:52
Více z této kategorie: « 18. června 2014 20. června 2014 »
Comments (0)
Ještě zde nejsou žádné komentáře.
Napište komentář
Nepřihlášený uživatel
×
Suggested Locations
Opište text z obrázku

Prohledávání článků

Reklama

Poslední komentáře

Martin posted a comment in Move On No.1
Dá se :) Guiness to ještě úplně není, ale vůbec mě to neuráž...
Štěpán posted a comment in Move On No.1
Tak jak to dopadlo?
Petr posted a comment in Kyvety a "kegerátor"
Ohledně výčepního kohoutu. Není potřeba nic extra vymýšlet, ...
Popřípadě by šlo do madel strčit trubku, druhou trubku nasad...
Martin posted a comment in Dvanáct grádů No.29
Tak to už si fakt nepamatuju...

Náhodný výběr