středa, 04 červen 2014 00:00

4. června 2014

Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)

Kopat do prdele Českou poštu i s těma jejich certifikátama!!!

Už od roku 2008 používám pro komunikaci s úřady kvalifikovaný osobní certifikát. Zdůrazňuji slovo osobní. To jako že je můj. Čistě můj a nikoho jiného. Prostě takový můj osobní certifikát. Podpis. No...

Za týden mu končí platnost, proto jsem se jako každý rok pokusil o jeho obnovu on-line. Vyskakovaly na mě všepopisující chyby jako například Error 11, Vnitřní chyba č. 10 apod. Zkoušel jsem to na různých počítačích, různých operačních systémech, fyzických i virtuálních strojích, doma i v práci, nepomohlo nic.

Chcačky nechcačky jsem se musel vydat na poštu osobně. Podle obslužné paní je obnova certifikátu triviální záležitost, což mi také s náležitým opovržením sdělila. S lehkou satisfakcí jsem pak sledoval, jak se ta triviální záležitost protahuje a protahuje, potom u paní stála druhá paní, pak třetí, čtvrtá, následoval přítel na telefonu a pak se zjistilo - pozor, famfáry, tramtadadáááá - že od prvního června jim do systému přibyla nová kolonka jménem pověřená osoba.

A jelikož já mám certifikát vydaný už od roku 2008, tuto kolonku v systému vyplněnou nemám. A jelikož u svého osobního certifikátu nejsem uveden jako pověřená osoba, nemám právo s ním jakkoliv nakládat. Opakuji - tichá změna v systému způsobila, že nemůžu nakládat se svým osobním certifikátem. Fuck this fucking peace of shitty software!

A víte co? Kdybych si zakládal certifikát nový, mohli by mě do systému zavést jako pověřenou osobu. Ale jelikož se jedná o změnu, na pobočce nemají právo mě jako pověřenou osobu k mému osobnímu certifikátu dopsat. A prý že si mám zkusit zajít na ústředí v Jindřišské.

V ten moment jsem se posral. A pak znovu a ještě jednou. To už bylo moc i na poštovní paní, která milostivě zvedla telefon a s tím ústředím to nějak vyřídila. Certifikát mi - snad - přijde e-mailem.

 


Epilog

Jen co jsem přišel do práce, zazvonil mi telefon. Paní z pošty. Že se hrozně omlouvá, ale že se musím vrátit a něco jí podespat, že na to v tom zmatku úplně zapomněla...

Tak asi tolik k úspoře času živnostníků, kteří se rozhodnou komunikovat s úřady on-line.

 

Přečteno 1447 krát Naposledy změněno úterý, 24 červen 2014 09:53
Comments (0)
Ještě zde nejsou žádné komentáře.
Napište komentář
Nepřihlášený uživatel
×
Suggested Locations
Opište text z obrázku

Prohledávání článků

Reklama

Poslední komentáře

Martin posted a comment in Move On No.1
Dá se :) Guiness to ještě úplně není, ale vůbec mě to neuráž...
Štěpán posted a comment in Move On No.1
Tak jak to dopadlo?
Petr posted a comment in Kyvety a "kegerátor"
Ohledně výčepního kohoutu. Není potřeba nic extra vymýšlet, ...
Popřípadě by šlo do madel strčit trubku, druhou trubku nasad...
Martin posted a comment in Dvanáct grádů No.29
Tak to už si fakt nepamatuju...

Náhodný výběr