Vytisknout tuto stránku
úterý, 06 březen 2018 10:06

Tilt Brewometer a občasné výpadky měření

Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)

Častá stížnost majitelů „měřítka“ Tilt Brewometer je, že občas přestane přenášet data.

My modří jsme se s tím problémem už dávno úspěšně vypořádali. I nějaké návody na FaceBooku jsme zveřejnili, ale jelikož vyhledávání na této sociální síti připomíná spíše demo na předpeklí, zveřejním své poznatky i zde.

Zpočátku mi Tilt fungoval naprosto bez problémů. Používal jsem jej se stařičkým Android tabletem, který jsem uzmul dětem. Po několika bezproblémových várkách, během kterých se po tabletu nikdo nesháněl, jsem se rozhodl přístroj vyčistit. Odinstaloval jsem všechny omalovánky, mluvící koťátka, karty, farmy a vláčky, aktualizoval jsem systém, vymazal fotky, pohádky a písničky a v ten moment synchronizace dat z Tiltu přestala fungovat.

Docela dlouho mi trvalo, než jsem objevil příčinu - tablet se totiž po určité době nepoužívání uspí (poznámka: každý výrobce to asi bude mít nastavené trošku jinak, ale v mém konkrétním případě to tak bylo) a tím pádem přestane reagovat na data z Tiltu posílaná přes Bluetooth. Dokud byl tablet naládovaný hrami neustále běžícími na pozadí, k uspávání zřejmě nedocházelo.

 

Zabraňte uspávání tabletu (či mobilu)

Takže po chvíli hledání jsem na Google Play objevil šikovnou náhradu agresivních her - aplikaci Wake Lock - PowerManager.

U ní jsem si nastavil, aby se spouštěla po restartu tabletu (není to nezbytně nutné, ale aspoň nemusíte neustále přemýšlet, jestli aplikace běží a jestli vám bude Tilt fungovat). Ale hlavně jsem zaškrtnul možnost PARTIAL_WAKE_LOCK, která zajistí, že obrazovka tabletu se bude i nadále vypínat, přičemž všechny funkce potřebné pro synchronizaci dat budou neustále dostupné.

 

Restartujte aplikaci

Přes to všechno se po několika dnech měření občas stává, že Tilt přestane data synchronizovat (viz obrázky v galerii). Někdy se jedná třeba jen o pár měření, jindy se může synchronizace zastavit úplně. Nevím, jestli je to způsobeno starým tabletem či chybou aplikace, nicméně podařilo se mi to vyřešit pravidelným restartem synchronizační aplikace Brewometer. V naprosté většině případů dokáže aplikace běžet bez problémů několik dnů, ale já ji preventivně restartuji každý večer a od té doby mám klid.

Poznámka: někteří uživatelé zmiňují, že musí restartovat i WiFi, Bluetooth, případně i celý tablet, ale já jsem takové problémy nezaznamenal. Nicméně nutnost restartu WiFi či Bluetooth bych spíš tipoval na problém konkrétního zařízení, nikoliv aplikace...

 

Přečteno 2114 krát Naposledy změněno úterý, 06 březen 2018 10:57

Související položky (podle značky)